Porozchodový mindrák


Ahoj!
Omlouvám se hned z kraje. Můj blog je sice místo, kam píšu ráda, nespisovně, ale ne vulgárně a rozhodně si myslím, že se nemám za co omlouvat. Ale na druhou stranu vím, že je to slušnost a že jsem si alespoň na jeden článek týdně čas udělat mohla.

Dnes jak jste se v článku dozvěděli, ukážu vám malý trik nebo spíš takovou chuťovku, pokud jste po rozchodu, máte depresi nebo jen máte chuť na čokoládu.
Čokoláda je jídlo, ke kterému máme vztah asi všichni, u někoho je silnější u někoho toto pouto není tak silné. U mě je asi zhruba normální. Čokoládu si dám asi průměrně jednou/dvakrát do měsíce. Nejsem vyloženě fanatik.

Tuto metodu jsem ochutnala už v čokoládovně v Táboře, kde jsme byli kdysi s přítelem. Musím říct, že je to jeden z nejlepších způsobů, jak si čokoládu opravdu vychutnat. Koupila jsem si tam totiž malý kelímek rozvařené nebo na páře roztáté mléčné čokolády.

Na tuto mňamku si připravíme:

- 1 tabulku čokolády dle vaší libosti

- Lentilky, medvídky, ozdoby, prostě vše, co v čokoládě milujete

Nádobí :

- 1 hrnec plný vody

- 1 menší hrnec nebo nerezovou misku

Postup:

Na plotýnku položíme hrnec s vodou, který necháme vařit. Na hrnec dáme misku/hrnec tak, aby se nedotkla hladiny vody v hrnci pod ním nebo-li uděláme čokoládu na vodní páře. Čokoládu vložíme do misky a mícháme. Vlivem páry, která bude ohřívat misku čokoláda změkne a roztaje se. Až bude úplně roztátá, misku odejmeme z hrnce a nasypeme do ní ozdobu, medvídky, lentilky. Můžeme podávat.
Dobrou chuť!


Je to opravdu hodně jednoduchý recept a je možná až trochu ironické, že píšu celý postup, ale přeci jen tu nemusí být zdatní kuchaři.


Popřípadě můžete využít dvou misek jako já. Do dolní nalijete vařící vodu a necháte udělat stejnou práci jako nad hrncem.

Tato kalorická bomba vám rozhodně zvedne náladu a připraví Vám chuť do života. Až budete tuto mňamku podávat, přidejte k ní sklenici vody. Dost se po té roztáté čokoládě lepí pusa a není to příjemný pocit.
Ochutnali jste tuto mňamku? Pochlubte se v komentářích :).

Madam

Komentáře

Oblíbené příspěvky