Proč měníme naší osobu kvůli jiným?!


Tuhle otázku si právě teď pokládám.Proč měníme sami sebe kvůli ostatním?
Na tuhle otázku mě napadá pár řešení,ALE ani jedno mi něpřijde extra logické,ale bohužel je to lidské.
1. Touha zapadnout do party
Je to něco,co chceme tak moc,že nás to změní?Například skupina mladých lidí/téměř dětí (v dnešní době i 10 letí),co kouří.Většinu mladých/stejně starých slečen vidím začínat kouřit a proč?Protože chtějí zapadnout do party,NĚKAM PATŘIT.Za kostelem vidíte tlupu kouřících lidí,mrzí mě to,že kouření patří k tomu,aby jsme bylidrsní.K tomu se dá i přidat druhý bod,nepokoje s rodiči.
2. Nepokoje s rodiči/puberta - přirozená cesta
Každý z nás asi ví,jaké to je být v pubertě.Sama to teď hodně pociťuji.Začínají nepokoje s rodiči,myslíte si,že jen oni vám škodí,že oni jsou ti špatní,ale pravda je jiná,snad jí jednou všichni pochopíme.
Přijdete o několik hodin pozdě domů a slyšíte tééatr od rodičů,že div nezešedivěli strachem a málem volali policii.Ale váš názor je prostý,přišla jsem pozdě,ALE žádná tragédie to není,hold měníme se,puberta je zákeřná :3.
3. Nepokoje rodičů
Tento bod pocítí snad a doufám jen malá skupinka lidí.Nebo nikdo.S názvem Nepokoje rodičů je myšlená hádka,nežádané bití se na vzájem a někdy i jiné zákeřné maléry.
Toto opravdu člověka změní,nejhorší je,že to odnesete i VY.Ačkoli jsou to nepokoje mezi rodiči,vaše psychika se tam vloudí taky.Slabé povahy si to hodí na sebe a začnou se například sebepoškozovat,aby utišili svojí bolest.Ale absolutně nic nevyřeší.Nic se nezmění a pokud ano,tak ještě k horšímu,pokud se to dozví rodiče. Druhá možnost je,že se seberou a odejdou,což není logické,ale v dané situaci asi nejlepší..Nebo se neudrží a udělají bod 1. ↑
Silnější povahy se seberou a půjdou bojovat.Ačkoli takových lidí je bohužel málo.Kdo ví,jestli to dopadne líp nebo hůř..
4. Přítel/Přítelkyně
Každý z nás chce mít ten krásný sen.Mít střechu nad hlavou a pár dětí.K tomu souvisí i tento bod.V mládí a já taky stále hledáme partnery,sbíráme zkušenosti a snažíme se objevit něco nového.
Když se kouknu zpět na pár lidí,co jsou ve vztahu několik let,říkám si,proč se tak změnili?Nedokážu si odpovědět,ale strašně by mě to zajímalo.Je snad něco,co člověka natolik změní,když se zamiluje?Je to přenosná nemoc?
Někdo se mění k lepšímu,někdo k horšímu.Někdo brzy zjistí,že je podpantoflák a někdo,že má všechny kolem sebe na háku.

Komentáře

Oblíbené příspěvky