Krampus show Kaplice 2015




Ahoj,
tentokrát to nebude o kosmetice, ani o oblečení. Rozhodla jsem se tu psát i o výletech a zážitcích, o které se s Vámi chci podělit. Omlouvám se, že jsem včera nevydala článek, rozhodně Vás ani o jeden neošulím, všechny co tu měli být tu budou :).

Krátké informace o akci :
Akce začínala od 14:00, kde jste se mohli kouknout na různé skupiny, které podle daného plánu vystupovali. Byla tu i možnost zabavení dětí, což mi přijde dost praktické. Od 18:00 začal průvod čertů - mělo přijet 28 Krampus skupin z Rakouska a Německa, kteří byli ohromní a okolo 21:00 měl začít ohňostroj. (Zdroj.)

Jak už jste se z názvu dozvěděli, povím vám o čertech v Kaplicích. Tato akce se konala 12.12.2015. Celá cesta začala tak, že jsme jeli do Jindřichova Hradce odvézt štěňátko. Celou dobu bylo aktivní a až jsme byli u Hradce, asi něco vycítilo a pomalinku usínalo.


Poté co jsme předali štěňátko jsme jeli do Kaplice. Ani jeden z nás se ovšem dopředu nekoukl, jak je Kaplice velká a zda tu bude možné nějaké parkování.
 Dojeli jsme do Kaplice Nádraží a zde jsme viděli cedulky a ukazatele na Krampus parkování. Takže jsme se vydali tam. Ovšem nejen, že to byla docela dlouhá cesta, ale zároveň, když jsme viděli, kolik stojí aut v kopci, mysleli jsme, že nás doslova "vomyjou". Čekali jsme zhruba ke konci, kde byl vjezd na parkování. Zeptali jsme se pána, co stál u silnice, jak daleko je parkoviště a jak daleko je to do Kaplice.
 S úsměvem nám řekl, že parkoviště je za kopcem a cesta z parkoviště je zhruba dvacet minut. V tu chvíli nás polil pot. Cena dvě stě korun za parkoviště a skoro půl hodiny cesty, no jako vážně?
Auto jsme otočili a jeli přímo do Kaplice, ve které nás navigoval jeden kamarád. Auto jsme konečně zaparkovali na jednom z volných míst a utíkali na náměstí.

Cestou na náměstí jsem sledovala ostatní. Bylo to děsně vtipné, chtěla jsem pořídit fotky, ale nestíhala bych to, takže jsem se o to ani skoro nepokusila. Celé parkoviště Penny Marketu bylo plné, okolo obchodu také a co mě nejvíce dostalo do kolen a rozesmálo bylo auto"zaparkované" přímo před vchodem do obchodu (kapotou k proskleným dveřím). Myslela jsem, že se dorvu.


Konečně jsme asi po deseti minutách dorazili na náměstí, kde nás čekala nemilá věc. Při pohledu mačkajících se lidí na sebe, stovky selfí tyčí a stovky lidí, co nevidělo, bylo mi mrzuto. Byla jsem protivná, i když mě to po chvilce mrzelo, ale opravdu to nešlo. Za zábranami, kde byl průvod Krampusů bylo tisíce lidí. Miluji takové akce, kde se snažíte alespoň něco vidět, ale pravděpodobně neuvidíte, protože lidé s metrem osmdesát musí stát v první řadě. Bohužel, my s metrem padesát pět se můžeme jít zahrabat.

Konečně jsme našli dobré místo! Asi třikrát jsme se motali na stejném plácku, ale pak jsem poprosila přítele, abychom šli o kousek dál a tam jsme ulovili docela pěkné místo. Je pravda, že místo bylo fajn, ale foťák po chvilce začal stávkovat a protestovat, moc se mu fotit nechtělo. Hlavní pro mě bylo ulovit pár dobrých fotek, což se stalo (Jak vidíte v článku, dole bude v odkaze přesměrování na album, kde jsou fotky, které jsem pořídila zároveň s přítelem.). Abych pravdu řekla, i když vím, že čerti neexistují, tak si myslím, že to zrovna srandovní akce není. Trochu jsem měla strach, i když nevím úplně proč. Byl to zvláštní pocit. Strach smíchaný ještě s něčím.


Skupina následovala skupinu, ale poté - dlouhá pomlka. Nikdo nejel, nešel, nikde nikdo. Všichni z naší "zatáčky" to zabalili, přišli i lidé, co rozpouštěli zábrany, tak jsme se sbalili a šli zpět. Když jsme se vraceli, zhlédli jsme ještě skupiny, které byli ještě před naší zatáčkou, očividně se někde zdrželi. Při jejich smůle, v naší zatáčce už nebyl skoro nikdo, takže je tam ani nikdo nečekal..

Zakončením byl ohňostroj, líbil se mi, dojal mě. Video můžete zhlédnout zde.





A jak bych já hodnotila akci?
 Abych pravdu řekla, že mě to byla pecka. Já jsme si podívanou náramně užila. Sice pár výtek bych měla, ale tak, to není tak podstatné - ale když už tu píši tento článek, proč je nezmínit.


Jako zápornou věc bych brala množství lidí. Já chápu, že ne vždy se dá akce nějak korigovat lidmi, ale udělat to alespoň tak, aby každý měl možnost vidět. To, že lidé nejsou ochotní je druhá věc.
Dalším bych brala organizaci. Protože u nás rozpouštěli a některé skupiny ještě neprojeli.

Jako kladnou věc bych uvedla Stage. Pokud jste neviděli nebo se nechtěli cpát do davu, mohli jste se koukat na velkou obrazovku, kde se promítalo dění v průvodu. Jako druhou kladnou věcí bych dala hudbu. Zapomněla jsem, jaký orgasmus mi přivádí skupiny Nightmwish nebo Rammstein, Oh, můj, Bože! To bylo dokonalé podkreslení celé akce, za to musím dát obrovský palec nahoru! :)


Kliknutím na rajče otevřete album s fotkami:

  


Doufám, že se Vám článek líbil a uvidíme se u dalšího! :)

Komentáře

Oblíbené příspěvky